İlk Kongremizi Başarı ile Tamamladık

Derneğimiz ilk kongresini 3 – 5 Mayıs 2018 tarihlerinde Ankara Sheraton Kongre Merkezinde 373 kayıtlı katılımcı ile gerçekleştirdi. 3 Mayıs günü saat 13.00’de açılış töreni ile başlayan kongre, 5 Mayıs saat 13.30 gibi tamamlandı.

5’i yabancı (Olle Ljungqvist, Henrik Kehlet, Medhat Shalabi, Angie Balfour, Imran Farid) toplam 49 oturum başkanı ve konuşmacının görev yaptığı oturumlara katılım kongre boyunca hep yüksek oldu.

Kongre boyunca simultane tercüme yapıldı ve yabancı konuşmacılar tüm oturumlara katılarak sorularıyla ve katkılarıyla bilimsel düzeyin zenginleşmesine destek verdiler. Kongreden çok olumlu izlenimlerle ayrıldıklarını paylaştılar. Katılımcıların yoğun ilgisi nedeniyle koyu sohbetler aralarda bile devam etti.

Kongre sırasında düzenlenen küçük bir törenle ERAS Society (Başkanı Olle Ljungqvist) ile ERAS Türkiye Derneği (Başkanı Haldun Gündoğdu) arasında bir işbirliği anlaşması imzalandı. Kardeş dernekler olarak birbirine bilimsel ve sosyal alanda destek vermeyi ve birçok konuda birlikte çalışmayı vaadeden bu anlaşma ileriye yönelik beklentileri çok yükseltti.

Kongre boyunca oturumlar videoya alındı ve slaytlarla eşleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra, izin veren konuşmacıların sunumlarını web sayfamızdaki özel bölümde izlemek mümkün olacak.

Ayrıca kongreden çeşitli izlenimleri gösteren fotograflar da çok kısa süre içinde web sayfamızda yayımlanacak.