PAME ERAS Kongresinde Derneğimizi Başkanımız Temsil Etti

15 – 16 Şubat 2019 tarihlerinde Oman’ın başkenti Muscat’da düzenlenen Uluslararası ”The 3rd Middle East Conference for ERAS” Kongresi’nde Dernek Başkanımız Haldun Gündoğdu organizasyonun bilimsel kurulunda yer aldı.

Olle Ljungqvist, Henrik Kehlet, Paul Barach, Guido Mannaerts gibi ERAS alanının duayen isimlerinin de yer aldığı kongreye 16 ülkeden 256 kişi katıldı. Basının geniş yer verdiği toplantılarda, özellikle tartışmalarda Orta-Doğu ülkelerinde ERAS’ın ilgiyle izlendiği gözlendi. Her günün sonunda yapılan interaktif değerlendirmelerde Türkiye’deki gelişmelerle ilgili sorular yoğun oldu.

Başkanımız Haldun Gündoğdu açılış konferansının hemen ardından ”The of the surgeon” başlıklı bir konuşma yaptı.

İran, Pakistan, Hindistan gibi ülkelerden katılan ve ağırlıkla kendi alanlarında (anestezi, cerrahi, ortopedi vb) dernek başkanları olan genç bilim insanları bizim izlediğimiz metodoloji ile ilgili sorular sorarak, irtibatımızı devam ettirmek istediklerini bildirdiler.