14. Üroonkoloji Kongresinde ERAS Konuşuldu

6 – 10 Kasım 2019 tarihlerinde Antalya, Regnum Carya Otel ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 14. Üroonkoloji Kongresinde ERAS konusunda iki konuşma yapıldı.

Kongrenin uluslararası konuşmacılarından Kanada’da çalışan Peter Black 9 Kasım Cumartesi günü sabah oturumunda ”Radikal Sistektomide ERAS” başlıklı konuşmasında kendi deneyimlerini aktardı.

Aynı gün öğleden sonra Dernek Başkanımız Haldun Gündoğdu ”Üroonkolojide ERAS” başlıklı konuşmasını yaptı. Üroonkoloji ameliyatlarında ERAS protokolleri ile alınan sonuçları, maliyete olumlu etkisini ve uyumun her geçen gün arttığını vurgulayan Gündoğdu, 11 – 13 Haziran 2020’de Ankara’da yapılacak 2.ERAS Kongresini de duyurarak, katılmaya davet etti.

Konuşmaların arkasından yapılan tartışma bölümlerinde katılımcıların konuya yabancı olmadıkları ve hatta bazı ögeleri uygulamaya çalıştıkları anlaşıldı.