2. ERAS Sempozyumu

Bilimsel programa ulaşmak için tıklayınız.

2. ERAS Sempozyumu 1-2 Ekim 2022 tarihlerinde Ankara Sheraton Kongre Merkezi’nde 192 kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Sabah ‘Klinik Nütrisyon’ kursu ile başlandı ve öğlen saatlerine kadar süren kursda temel konular üzerine bilgiler paylaşıldı.

Öğleden sonra başlayan ve 1.5 gün süren sempozyumda ERAS’daki güncel konuları gözden geçirildi ve yenilikler irdelendi.

Sempozyumda pek çok ulusal bilim insanı yanı sıra 2 tane de uluslararası konuşmacı görev aldı. Amerika Kardiyak ERAS topluluğu yönetim kurulu üyesi Vicki Morton ERAS implementasyonunda hemşireni rolü ile ilgili bilgiler verirken, ERAS Society Başkanı Hans De Boer de yüksek riskli hastalarda ERAS protokollerinin ne şekilde uygulanabileceğini anlattı.

Pandemi nedeniyle uzun süredir biraraya gelemeyen katılımcılar sempozyuma yoğun ilgi gösterdi ve her türlü fırsatı değerlendirerek, hem bilimsel hem de sosyal konularda görüş alşverişinde bulundular.

Son dakikasına kadar büyük bir ilgiyle izlenen sempozyum 2023 yılında düzenlenmesi planlanan kongrede buluşmak ümidi ve dileğiyle coşku içinde tamamlandı.